Namen dokumenta Politika zasebnosti je, da se uporabniki in obiskovalci spletne strani seznanijo s tem, katere podatke spletni portal Naravne Tablete zajema in kako se le-ti obdelujejo.

Spletni portal Naravne Tablete (v nadaljevanju: spletni portal) varuje zasebnost spletnih uporabnikov ves čas in sicer na zanesljiv, varen in nemoteč način. Pri portalu Naravne tablete namreč cenimo in spoštujemo vašo zasebnost.

Ta dokument (Politika zasebnosti) se lahko ob katerikoli priložnosti vsebinsko posodobi. Ponudnik o tem ni dolžan posebej obveščati uporabnikov ali obiskovalcev spletne strani. Z uporabo spletnega portala strani se uporabniki / obiskovalci strinjajo, da so seznjanjeni in soglašajo s Pogoji uporabe in Politiko zasebnosti.

Shranjeni osebni podatki

Komentarji

Ko uporabniki komentirajo spletne vsebine v obrazcih, ki so na voljo za oddajo povratnih informacij s strani uporabnikov spletne strani, se v sistemu zabeležijo vse informacije, ki jih spletni obrazec zahteva, obenem pa tudi IP naslov uporabnika in spletni brskalnik. Omenjeno se shranjuje v namene preprečevanja oddajanja lažnih mnenj in t.i. “spam” vsebine.

Naključno zaporedje znakov, ustvarjeno na podlagi e-poštnega naslova uporabnika (eng. “hash) je lahko posredovano storitvi Gravatar. Politika zasebnosti te storitve je na voljo na naslednji povezavi:  https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi veljavnosti komentarja bo poleg komentarja na voljo vaša uporabniška profilna slika.

Medijske vsebine

V kolikor na spletno stran uporabniki naložijo slikovnih material je priporočljivo, da datoteke ne vsebujejo t.i. EXIF metapodatkov (podatki o lokaciji fotografije). Obiskovalci spletne strani lahko namreč iz teh podatkov razberejo točen čas in lokacijo nastanka fotografije.

Kontaktni obrazci

V kolikor uporabnik odda komentar na spletni strani, lahko določi, da se njegovo ime, e-poštni naslov in spletna stran shranijo z uporabo piškotkov. Ta možnost je na voljo vsem, ki redno komentirajo spletne vsebine kot pripomoček, da uporabnikov ni potrebno vsakič ponovno vnašati enakih podatkov. Piškotki, ki vsebujejo tu omenjene informacije, veljajo za obdobje 1 leta.

Če uporabnik obišče povezavo za prijavo v zaledje spletne strani, se na uporabnikov napravi shrani začasni piškotek, ki preveri kompatibilnost uporabnike naprave s piškotki. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je izbrisan, ko uporabnik zapre spletni brskalnik.

Ko se uporabnik prijavi v zaledje spletne strani, se na uporabnikovi napravi generira in shrani več različnih piškotkov, ki vsebujejo informacije o velikosti zaslona uporabnikove naprave, številu podprtih barv in podobno. Tako lahko spletna stran delovanje strani ustrezno prilagodi uporabnikovi napravi. Te vrste piškotkov tipično veljajo 48 ur, nato pa so samodejno izbrisani iz naprave.

V primeru, da uporabnik na spletni strani objavi kakšno vsebino (komentar, članek, ipd) se na napravo uporabnika shrani dodaten piškotek. Slednji ne hrani osebnih informacij o uporabniku, temveč le podatek o objavljeni vsebini. Pištkotek je samodejno odstranjen v roku 24 ur od objave vsebine.

Piškotki

Več o piškotkih, ki se uporabljajo, smo zapisali v dokumentu Piškotki.

Vsebina, vključena iz ostalih virov

Vsebine na tem spletnem portalu lahko vključujejo vsebine, ki so na voljo na ostalih spletnih straneh in portalih na spletu. To vključuje tako tekstovni material kot tudi slike, video posnetke in podobno. Zaradi narave delovanja spleta uredniki te spletne strani ne morejo zagotoviti, da bo ta vsebina vedno na voljo ali tudi, da bo na vsebina vedno na voljo v enaki obliki, kot v trenutku vključitvi te vsebine.

Vsebina, vključena iz drugih virov, lahko v določenih primerih vsebuje tudi piškotke, ki zbirajo informacije o spletnih uporabnikih.

Spletna analitika

Spletni portal tekom uporabe spletne strani zbira in hrani informacije o uporabi s pomočjo različnih orodij za spletno analitiko: Google Analytics, Matomo, Crazy Egg in tako naprej. Podatki se hranijo za nedoločen čas,

Čas hrambe podatkov

V primeru objave vsebine na spletnem portalu (npr. objava spletnih komentarjev, objava spletnih člankov, objava povezav, glasovanje vsebin, itd) se objavljena vsebina hrani nedoločen čas oz. čas trajanja obratovanja spletnega portala.

Za uporabnike, ki z registracijo ustvarijo uporabniški račun na spletnem portalu, se hranijo tudi podatki, ki jih uporabniki vpišejo ob registraciji tega novega uporabniškega profila. Vsi uporabniki lahko kadarkoli dostopajo do teh osebnih podatkov in jih urejajo ali izbrišejo.

Kako razpolagati s podatki

V kolikor uporabnik razpolaga z uporabniškim računom na spletnem portalu, lahko kadarkoli zahteva izvoz vseh osebnih podatkov, ki jih spletni portal hrani v povezavi z uporabnikom. Ponudnik spletnega portala lahko uporabniku zbirko teh podatkov dostavi v obliki CSV datoteke (ali drugi, podobni podatkovni datoteki).

Uporabnik prav tako lahko kadarkoli zaprosi za izbris uporabniškega računa, skupaj z vsemi osebnimi podatki, ki se morebiti hranijo v spletnem portalu v povezavi z njegovim uporabniškim imenom. Izbris podatkov je možen za vse podatke, razen za tiste, ki jih je ponudnik spletnega portala dolžan hraniti dlje časa v administrativne ali pravne namene.

Posredovanje shranjenih podatkov

Možno je, da bodo komentarji, oddani preko spletne strani, posredovano v pregled zunanji storitvi, ki skrbi za preprečevanje objavljanja nezaželene oz. SPAM vsebine. Drugih podatkov ponudnik spletnega portala ne posreduje v obdelavo nobeni drugi pravni ali fizični osebi.

Kontaktne informacije

Za vsa morebitna vprašanja ali dodatne informacij smo na voljo preko e-poštnega naslova info@naravne-tablete.si. Potrudili se bomo, da vam na vsa vprašanja odgovorimo v najkrajšem možnem času.